Thema: Boeken

Groep 1-2 is dit schooljaar 2013-2014 begonnen met het thema 'boeken'. I

Op school:

In de themahoek hebben ze een heuse bibliotheek ingericht met een zelfgemaakt scanapparaat voor de pasjes. Ook hebben een aantal kinderen hun lievelingsboek meegenomen naar school en dat is voorgelezen door de juf. Nu binnenkort de Kinderboekenweek begint weten de kleuters heel veel van boeken.

Naar de bibliotheek

Als afsluiting van het thema zijn de kinderen vrijdagmorgen 20 september naar de bibliotheek gelopen ('t regende maar een beetje, gelukkig!) Om 10:00 uur werden ze daar ontvangen door mevrouw Tiny Bekkernens. De kinderen konden op leuke bankjes zitten en ze luisterden ademloos naar het verhaal van Lotje het schaap. De plaatjes bij het vehaal zaten in een soort houten toestel. Heel spannend!

Na het prachtige verhaal is er een mand met een kleed erover, waar de kinderen één voor één iets uit mogen grabbelen. Aan de hand van de voorwerpen wordt verteld waar je het kunt vinden in de bieb.  Bijvoorbeeld boeken met een gele sticker zijn voor kleuters en als je een beetje kunt lezen moet je boeken met een paarse sticker zoeken. Ook horen de kinderen dat ze een DVD kunnen lenen bij de bibliotheek. Tot slot wordt er nog weer een mooi verhaal voorgelezen en dan mogen de kinderen zelf nog een boek uitzoeken om mee naar huis te nemen. Ze krijgen nog een kleurplaat mee en dat is het dan alweer het einde van een leuke en leerzame ochtend.