Informatie

OBS Dijkerhoek is de openbare school voor basisonderwijs in buurtgemeenschap Dijkerhoek.

OBS Dijkerhoek

De openbare school voor basisonderwijs Dijkerhoek ligt aan de westkant van het dorp Holten, in de buurtschap Dijkerhoek.

Nu in 2016 telt de school ongeveer 85 leerlingen die verdeeld zijn over 4 lokalen met ieder 2 groepen.

Schoollogo

Het logo van OBS Dijkerhoek is ontworpen door een aantal oud-leerlingen van de school.

Het logo duidt op het symbolische gebruik van een (ronddraaiende) molen (‘de Hegeman’). Deze molen vormt samen met de school en het Kulturhus, het hart van Dijkerhoek. De wieken staan in de vreugde stand, het plezier waarmee de kinderen naar school gaan.

De kleur groen staat voor de natuur en het groen in de omgeving. Blauw staat voor het spelen. Geel voor het leren en het dagelijks leven, waarbij de school een belangrijk onderdeel is van de buurtgemeenschap. Oranje staat voor de kleur van de school. Het ronde paarse deels staat voor de zorg voor elkaar en de kinderen in het bijzonder.